KIRŞEHİR / MERKEZ - Öğretmen Ziya Kılıçözlü İlkokulu

Ağu

1. Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla Rektörlük Makamının 16.03.2020 tarih E.1989 sayılı yazısı ile bir komisyon kurulmuştur. Komisyonun belirli aralıklarla toplanıp durum değerlendirmesi yapması ve gereği durumunda yeni önlemleri yürürlüğe koyması kararlaştırılmıştır.
  2. Kampüs binalarında bulunan tüm ofisler, sınıflar, lavabolar, asansörler, merdiven korkulukları vb. mahaller çamaşır suyu ile (1/10 sulandırma) temizlenmiştir. Temizlik işlemleri sırasında sık kullanılan yer ve alanlar konusunda daha hassas davranılmaktadır.
  3. Kampüs binaları, kütüphane ve yemekhane girişleri gibi ortak alanlara el dezenfektanları yerleştirilmiştir.
  4. Covid-19 riskine karşı bilgilendirme ve uyarı sağlamak üzere uygun görülen yerlere Sağlık Bakanlığınca belirlenen "14 Kural Afişleri" asılmıştır.
  5. Personelin işe geliş ve gidişlerinde kullandığı servis araçlarına dezenfekte işleminin yapılması sağlanmıştır.
  6. Yemekhanede çatal, kaşık, bıçak gibi sofra malzemeleri tek kişilik olacak şekilde hazırlanmış; açıkta bulunan baharat, sos gibi ürünler ortak kullanımdan kaldırılmıştır. Su ve ekmeklerin ortak alandan kaldırılıp önceden masa üzerine servisinin yapılması sağlanmıştır.
  7. Covid-19 virüsü ile ilgili önlemlerin acilen alınabilmesi amacıyla; öğrenci, personel ve kamuoyunun bilgi alabilmesini, her türlü öneri ve şikayetini doğrudan iletebilmesini sağlamak üzere 112 ACİL ARANMALIDIR.